Van Cheddar naar Bakewell

Reisverslag en foto's van Engeland 2016

Bristol & Worcester

Vlakbij de pub waar Blackbeard vaak kwam (foto boven) is een straatje waar Benedict Cumberbatch kort geleden nog was voor opnames van Sherlock (foto rechts) !!!

Helaas hebben we de wandeling niet helemaal kunnen afmaken. We zijn gekomen tot de mooie Carravaggio-achtige muurschildering op de foto links.
Hier viel Eva bijna flauw en zijn we afgehaakt. Roos is wel verder mee gegaan en heeft ons 's middags nog wat bijgepraat.

kaartje Cheddar en omgeving

We bezochten Bristol vanuit ons huisje in Cheddar. Van daaruit gingen we ook naar Wells (de kathedraal) en Bath met zijn Romeinse baden.

Duncan McKellar, de wandeltocht Banksy to Blackbeard, the Ultimate Bristol Walking Tour

De dag daarna gaan we naar Bristol. Vlak bij het toeristenbureau, bij het bord over zijn wandeling, de wandeling Banksy to Blackbeard, the Ultimate Bristol Walking Tour, komen we Duncan McKellar tegen. Ik had op Tripadvisor gezien dat het leuk was maar je moest dan om 11:30 bij de kathedraal zijn, ik dacht dat we dat toch niet zouden halen, maar het kwam juist heel goed uit. Dus wij naar de kathedraal en het was een goede keuze: echt hele leuke wandeling! Hoofdthema's zijn muurschilderingen van Banksy (zoals die links) en anderen en Balckbeard de piraat maar het gaat over veel meer, het is een leuke kennismaking met Bristol en de prijs (£7 pp ter plekke betalen) zeker waard.

Qua schilderingen zie je ook piepkleine kauwgumschilderijtjes en reuze schilderijen op de zijkant van een flat (ik ben de namen van de makers helaas kwijt) Op de foto boven Duncan Mckellar bij een schildering van dealende kleuters, deze is niet van Banksy al lijkt het er wel wat op.

Links het steegje waar schilderijtjes op kauwgum te viden zijn, op de foto eronder twee, groter dan ware grootte. Er zijn er veel meer.

We eten op een straatmarktje bij de haven van Bristol (dwz bij het toeristenbureau, Bristol is één en al haven) en dan gaan we met een soort busbootje, hét vervoermiddel hier, naar het schip de SS Great Britain, één van de eerste grote stoomschepen, voorbeeld voor alle latere cruiseschepen, gebouwd halverwege de 19e eeuw door de beroemde Isambard Kingdom Brunel (van o.a.de brug in Bristol en het voor die tijd enorme stoomschip The Great Eastern in Londen - Eva en ik hebben in Londen een Brunel wandeling van London Walks gedaan en weten er dus alles van.)

Rechts de echte Brunel. Links de acteur die bij de boot Brunel speelde enter inleiding wat vertelde.
Dit schip, de SS Great Britain heeft jarenlang verwaarloosd bij de Falkland Eilanden gelegen, maar het is uiteindelijk teruggesleept naar Bristol, naar het dok waar het ooit werd gebouwd, en gerestaureerd zoals het er uitzag toen het nog emigranten naar Australië vervoerde.

Van de SS Great Britain zie je eerst de onderkant (foto rechts, daar zie je ook hoe enorm het is). Hij ligt op zijn oude plek waar hij ooit is gebouwd maar hij ligt in feite droog zodat je er onderdoor kan lopen. Daarna wordt je in een apart gebouw door een tentoonstelling geleid en tenslotte het leukste, het schip zelf. Alle ruimtes zijn ingericht zoals in de tijd dat het een emigrantenschip was.

Brunel

Vervolg Worcester, later...)

Via Worcester (van de 'woester' saus) gaan worcestersauce we naar het Peak District. We hadden ook een alternatieve route van Cheddar naar Bakewell, via de A49 langs Hereford en Shrewsbury want meestal vindt Nico kleien wegen leuker maar nu, na Cornwall had hij zijn buik wel even vol van kleine wegen, dus we zijn via de M5 en M6 gegaan en wilden eigenlijk naar Warwick Castle maar bedachten dat het ook leuk zou zijn weer even in Worcester te gaan kijken en uiteindelijk zijn we daar blijven hangen. Worcester heeft een prachtige kathedraal, Nico en ik (en Roos, anderhalf) zijn er 19 jaar eerder ook al eens geweest toen we tijdens een narrowboottocht een nachtje in Worcester lagen, de kathedraal ligt aan het kanaal.

Bristol
Bristol SS Great Britain
Bristol, Duncan McKellar en Balckbeards pub
Bristol
Bristol
Bristol bij de haven en het toeristenbureau
Bristol SS Great Britain van onderen
Bristol
Bristol, graffitti op de Banksy to Blackbeard Ultimate Bristol Tour
Bristol, graffitti op de Banksy to Blackbeard Ultimate Bristol Tour
Bristol, hier was Benedict Cumberbatch voor Sherlock opnames
Bristol, in dit steegje kauwgumschilderingen
Bristol, schilderij op kauwgumpje
Bristol, schilderij op kauwgumpje
Bristol, graffitti op de Banksy to Blackbeard Ultimate Bristol Tour
Bristol, graffitti op de Banksy to Blackbeard Ultimate Bristol Tour
Bristol, de Banksy to Blackbeard Ultimate Bristol Tour
Bristol, graffitti op de Banksy to Blackbeard Ultimate Bristol Tour
SS Great Britain
SS Great Britain bagageruimte
Bristol SS Great Britain
SS Great Britain
Bristol, de eetkamer
Worcester cathedral
Worcester cathedral
Worcester cathedral
Worcester cathedral
Worcester Cafe Nero
Worcester cathedral
Worcester Cathedral

Ook in Worcester gaan we weer langs de Waterstones voor meer Engelse boeken. En bij Café Nero koffie en taart.

En dan verder naar ons volgende huisje en heel veel wandelen in het Peak District....


Veel meer reisverslagen en foto's (vanaf 1987!) op http://foto.anneliesvanzwol.nl/